Kueh Cakoi Owh Kueh Cakoi

Setalah 16 hari mempuasakan diri di bulan Ramadhan yang mulia ini. Perut ku meronta-ronta nak makan kueh cakoi tapi tak jumpe2 gak. dari Sri Petaling ke Setiawangsa, Dari Hotel Nikko ke PICC, Putrajaya pun tak dapat gak cari kueh cakoi yang di idam2 kan itu. aku dah macam org lain yang mengandung pulak ngidam2 ni.

Dimana nak cari kueh cakoi? pulang lah.. owh kueh cakoi.. dulu punyela senang nak cari kueh cakoi.. skarang kenapa payah sangat.. waaaa, please come back to me.. aku dah macam putus harapan je ni.. (padahal ngidam kueh cakoi je) tidakk…

come back to me

tapi cerita ini tidak terhenti disini… smalam entah mengapa hatiku macam tidak mau pulang saja untuk berbuka dengan keluarga ku yang terchenta (sangattttt). jadi, mengambil keputusan untuk berbuka dengan Bob. die pun bawa aku pergi membeli juadah berbuka puasa di keramat (asik kat setiawangsa je). tengah asyik mengusha makanan sambil nafsu tengah mencanak2 nak jilat semua benda, aku terbau benda yang aku “craving” slama bulan ramadhan ni (macam ku kenal bau ini, tapi dimana ya?).

YAAAA, kueh cakoi ku bersinar2 dibalik lauk nasi tomato kedai bro mane tah promote nasi tomato pasal nasi briyani die dah abis. kueh itu bagai merelakan aku membelinya kerana dari sudut 45 darjah aku terpandang sinaran yang keluar dari kueh cakoi itu.. waaaa..

akhirnya, maka dengan tamaknye aku beli 10 ketul of cakoi dengan mengabaikan kueh tako dibelahnya yang tampak lebih berseri. arg, aku tak akan tertipu dengan helah seri tako itu, aku masih berpegang teguh dengan peribahasa omputih “dont judge the book by the cover”. Bob terpukau dengan seri tako itu dan membeli dengan gaya “beli 1 percuma 1, beli 10 percuma 10”, die beli seringgit jugak.

mengapa siksa nak tunggu 30saat untuk berbuka, bau kueh cakoi sudah memukau hidungku. serius i tell u, mengiurkan. laungan azan kedengaran, doa dilafaz, air disedut, cakoi jadi pilihan utama. sungguh SEDAPPPPPPPPPPP… tengok la dunia, cakoi itu bersinar.. kan kan.. aku tak tipu kan.. haaaaaa.. betul tau, die melerakan aku beli die..

Kueh Cakoi

p/s: cerita ini bukan rekaan semata-mata, ianya betul-betul, bukan cobaan. heee.. kenapa ayat saya cam haram dalam cerita ini.. pasal saya tengah lapar tatkala menulis blog ini sambil memandang kat gambar cakoi ini.. argggggg

p/s/s: bob betul2 tertipu dengan pemukauan kueh tako itu, kurang manis.. hahahaha.. aku dah cakap, dont judge the book by the cover.. tak semua cantik diluar, indah didalam.. heheheh

Advertisements

6 Comments (+add yours?)

  1. Sha
    Sep 17, 2008 @ 21:19:36

    tapper.. u ngidam cakoi..
    i ngidam spicy chicken mcnuggets!!!
    yummmyyyyy!!! hahahhahahaha..

  2. copy/paste
    Sep 18, 2008 @ 15:09:26

    daym~
    those chakoi are golden…

    tapi chakoi yg paling best aku penah makan kat kampung aku kuala pilah
    layan boh~..makan ngan susu pekat ngan teh panas~..
    pergh~….
    diabetes terus…

  3. Ripsta
    Sep 18, 2008 @ 16:34:03

    wah.. bro, ko org n9 ke?
    same la kite.. ahhaha.. kuala pilah kat mane de jual cakoi tu..
    tak penah lak aku rasa cakoi makan ngan susu pekat.. uiksss.. terliur aku ni..

  4. copy/paste
    Sep 18, 2008 @ 16:58:54

    uish~
    serious ker ni org n9?….bapak aku asal pilah dowh~…
    aku dak bandar kl ni…tapi syg kat kampung pilah nun~..
    senaling penah dgr?…kengkadang kat warung kopi salah satu apek tu ader jual….tak pun kat pekan area2 gedung harian tuh~….lamer gak aku tak merasa~..

    lepas ko dok post pasal chakoi ni, meliur aku…
    ni nak balek sat pi carik chakoi kat ampang..
    maner la tau ader~

  5. Ripsta
    Sep 19, 2008 @ 09:32:31

    mak aku org n9, satu n9 ada sedara mara belah mak aku.. heheh.. senaling pun ada sedara aku gak.. serius situ ada.. ari biasa pun ada jual gak ke.. raya nnt aku mau tengok ada ke tak.. heheh

    hahahaha.. gile ko, feveret ni.. sampai ngidam2 aku..
    ampang erk.. gud luck bro.. hahaha.. kalau ada bagi aku skit tau..

  6. farha
    Sep 26, 2008 @ 05:18:13

    melampau tul kisah cakoi mu itu
    :P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: