saya berwajah baru

aku telah diutuskan (sebenarnye memo dari bos aku, bukan la memo pun, perli pekat je “cantik rambut, dah ikal mayang dah”) supaya memotong rambut aku supaya tampak lebih kemas. aku cuba mengelak dari memotong rambut dengan memberi alasan..

Si Rambut Panjang: Bos, saya kan seorang designer.
Bos: *emmm*
Si Rambut Panjang: Kalau saya rambut pendek, idea creative saya pun pendeklah.
Bos: banyaklah kau, kalau bulan 3 tak potong rambut, tau la aku buat ape (satu ugutan disitu)
Si Rambut Panjang: adeh adeh, perempuan boleh bos? same je la..
Bos: malas nak layan kau..

cis, alasan aku tidak membuahkan sebarang hasil pendapan dalam negeri. nak tak nak aku terpaksalah potong gak. walaupun ni cerita lama, aku nak cerita gak. hari ahad lepas, aku pegi la salon yang aku sungguh setia dengan layanan dan guntingan mereka kat sungei wang tingkat 1, vogue (sile datang, promote ni).

nak dijadikan cerita berEpisod, hairstylist aku yang setailo tu dah berenti keje 2 bulan lepas. bodo la mat, dah la kau sorang je tau ape aku nak and kenakan dengan muke aku. kalau nak berhenti pun lepas potong rambut aku la. aku ni kan ada sifat ambik tau yang sangat critical. aku pun tanye la one of the staff yang tengah cuci rambut aku “weh bro, why wayne quit huh” he replied “he got better offer la dude” that enuff info for now. die boleh pindah kat PJ pulak, jimbit betul la die ni.

the salon bos introduce me with professional haristylist that cut my hair. ha ah, pro la sangat. habis gonjeng rambut aku. aku mintak die potong medium rambut aku, which is potong bawah telinga. siyes pendek wooo.. jangan banyak bunyi adi, bayar je la (konon boikot dapat la diskaun.. ahhaha)

ni la hasilnye rambut aku and aku yang berwajah baru (sebenarnye dipaksa ambik gambar banyak kali, siap ugut lagi dari banyak pihak) aduh.. tengok la muke aku ni hah.. tengok tengok.. kutuk puas puas.. ahahhah

Ripsta Tak Melerakan Memotong Rambut
Ripsta Tak Melerakan Memotong Rambut

Ripsta New Look
Hasil yang di reject quality control

yang kelakarnye, bile aku suruh kawan aku Bob teman aku jalan jalan dalam sungei wang, die datang lepas aku potong rambut. die tunggu aku kat echo park, aku pun datang la kat die. bile aku sampai je die takde kat situ, nak nyuruk ke ape tah, aku pun call die. die leh cari cari aku depan echo park, aku pun tak nampak die (pasal aku rabun dowh, sejuta kali aku cakap), padahal die dah pandang aku dah time tu, pastu bile die toleh tempat lain and toleh balik kat aku, die boleh sound, “lain gile muke kau, aku dah tak cam kau tadi, sory2”.. bodo ni.. kawan sendri tak kenal (ke kau saje nak mengHANJING rambut bodo aku ni). aku tau kawan2 aku semua baik hati “okay la kau buat rambut camni, kemas je, dulu rambut pendek tak kena pasal kau kurus sangat, skarang nampak berisi skit”.. tak kire la dah berisi ke ape, aku citer pasal rambut aku dah pendek.. waaaa….

bodo bodo bodo punye hairstylist yang PROFESSIONAL…
PROFESSIONAL HOTAK ANDA..
kau dari singapore pun pedulik ape aku..
tak mengikut kehendak dan piawaian style rambut yang aku nak..
bodo bodo bodo bodo..

Advertisements

21 Comments (+add yours?)

  1. iambelle
    Mar 05, 2009 @ 14:23:58

    hahaha… still kacak la.

    makan byk sikit. lalala…

  2. Ripsta
    Mar 05, 2009 @ 14:26:22

    tengok.. ambik ati lagi siat bagi note tepi.. ahhaha..
    i makan banyak dari org lain..
    camni gak.. my mom cakap, i cam my late dad..
    lepas kawin baru gemok.. ahakz.. :P

  3. Autumn
    Mar 05, 2009 @ 16:33:43

    hey hey hey.. what la u. tiba tiba datang ke blog i and said that you yourself know how to eat. =_=” by the way, i am not kinda used to the ripsta with rambut pendek. :P

  4. Ripsta
    Mar 05, 2009 @ 16:36:38

    salah ayat meh..

    “u really know to eat”

    jeng jeng jeng..

    neway, i pun tak suke i rambut pendek.. cis cis..
    takpe, this is last time i potong..
    i will keep my long hair after this.. maintain like before.. eheh

    *high five*

  5. farha
    Mar 05, 2009 @ 21:18:36

    agak buruk la potongan rambut itu
    diakui buruk
    huhu

  6. dewid'
    Mar 05, 2009 @ 21:23:25

    hahah ..nak kutuk ke nak puji.nak kutuk ke nak puji..u nak mane?? ahahhaa

  7. Ripsta
    Mar 06, 2009 @ 10:33:52

    farha: muahahha.. kan kan kan.. cam haram kan.. tension gile..

    dewiD: puji or kutuk la seiklas hati ye.. :D

  8. Autumn
    Mar 06, 2009 @ 15:58:09

    hahaha…. they are just normal food. the pictures make them look really good until i can tempt people.

    i will wait for the the long hair ripsta to come back. hehehe.

    about the milo, the words just came into my head after knowing that milo is made of palm oil. not that i purposely wanted to change the slogan. =_=”

  9. stef
    Mar 06, 2009 @ 16:55:05

    weh! pa plak reject quality control?? nice wat!

    love it lar…ko dah biasa dah ngan rmbt baru now kan??
    dah jgn merungut! :p

  10. Ripsta
    Mar 06, 2009 @ 17:11:11

    Autumn: thank dear.. Ripsta witha long hair will reborn.. hahaha

    stef: ada juga org suke i rambut pendek.. hehehe.. takpe, later u jumpe i sure u gelak.. ahakz..

  11. Kunci
    Mar 07, 2009 @ 00:48:37

    no komen!hahahahhaha

    ps:sorry ady, jadual ketat sangat tak dapat nk jumpe.next time ya. bwk gf skali :P

  12. crax
    Mar 10, 2009 @ 01:59:56

    lol..not bad wut….u looked very..erm..uhm….innocent! hahahha!

  13. Ripsta
    Mar 10, 2009 @ 10:14:49

    kunci: sudah la.. u janji manis.. ahahha

    crax: innocent? waaaaa.. dun bully me lorr.. ehhe

  14. Autumn
    Mar 10, 2009 @ 21:59:22

    hey hey… i memang nak cadangkan supaya gathering kita lain kali akan diadakan kat sana. izzi ni halal. dari indonesia. damansara uptown pun ada satu outlet. tapi bukit bintang punya lebih senang la nak sampai kat situ.

  15. Ripsta
    Mar 11, 2009 @ 09:36:55

    bukit bintang is better la kot..
    mahal tak per head..
    bile bile bile.. next week horr

  16. copy/paste
    Mar 11, 2009 @ 17:17:20

    adei~
    ni yg takot nieh..
    lect aku pun da suro potong rambut gak..
    dah plak tuh, kat sini salun takder…paling ok pun mamak..
    jakg dia zass!! jer rambut aku..abes tobek..

    btw dude, srs nampak diff..kene tgk 2-3 kali gak la baru dpt cam~.:D

  17. crax
    Mar 12, 2009 @ 09:47:27

    ey! next week mane bleh! got facon fair..matta fair..LOLzzz…

    no ripst, im just being very nice to u..u shud say thanks…heheh

  18. Ripsta
    Mar 12, 2009 @ 10:28:39

    copy/paste: mamak memang cam haram.. bukan nak demand or blagak.. dorang gantung poster rambut macam2 style.. skali potong, semua org yang kuar dari mamak, rambut sepesen.. hahahah

    crax: this week is matta fair.. facon fair tu fair ape? faerie tail? hehe :P thank dearie.. much love.. :D

  19. crax
    Mar 13, 2009 @ 12:40:56

    tmrrw i have to go 3 places…matta n mara fair (pwtc), nicon-smth fair (midvalley) and facon fair (klcc)…both of that is edu fair la…maklumlah..i juz got my suckish result rite…have to go find private U la…

  20. Ripsta
    Mar 13, 2009 @ 14:57:16

    crax: ur result out already? what the result? hey, dont blame ur self lor.. u tried ur best rite.. :D smiles

  21. crax
    Mar 13, 2009 @ 20:08:27

    thanks..im taking it well, i didnt cry at least! just depressed for A WHILE..haha

    the result..tell u when i see u yea? dun wanna make a public announcement here..=D

    btw..april 11th and 12th u free ka?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: