Durian Runtuh

Durian runtuh ke Durian gugur? Aku sendiri keliru. Tapi itulah istilah melayu bila rezeki kita mencurah-curah datang. Tuhan tu maha adil, Dia bagi rezeki pada sesiapa yang mahu berusaha dan tidak putus asa. Mungkin azam tahun baru aku nak bukak buku baru dalam hidup aku telah dimakbulkan Tuhan. Alhamdulillah.

Lepas sahaja aku memperbaharui kompani aku, projek tidak putus-putus datang. Alhamdulillah, syukur pada tuhan yang memberi rezeki. Baru sahaja aku jumpa dengan Syazsy minggu lepas, die telah berpuas hati dengan hasil kerja yang aku tunjukkan (kerja-kerja yang pernah aku buat dulu). Aku sudah hantar sebut harga pada dia, harap dia berpuas hati dengan harga yang aku beri (50% off tu, harga kawan-kawan).

Baru-baru ini (bukanlah baru sangat, tadi je), aku dapat satu lagi projek untuk buat website Travel Agent dari penang. Masih ingat design bunting yang aku buat untuk Matta Fair yang masuk TV3 dulu? Kalau kamu semua perasan, die “pengomen” setia dalam blog aku, nama dia “ur SWEETheart” (kacau diaaaaa). Nak tau kenapa die guna “Sweetheart”, sebab nama dia Hasweeta (perasan tak tengah-tengah nama dia “sweet”, haaaaaa best kan nama tu).

Dia ada sebuah kompani “Travel & Tour Agency” di Penang, pada siapa-siapa yang mahu bercuti di Penang, jangan segan jangan malu, sila contact dia di info.sebagus@yahoo.com. Boleh melawat Fort Cornwallis (dia lah yang uruskan tempat itu). Dia bukan sahaja buat untuk dalam Penang sahaja, travel mana-mana tempat pun boleh dari dalam Malaysia mahupun luar negara (waahhhh hebat tu). Yang lagi menarik, kawan aku Pauline (atau kalau kamu semua perasan “pengomen” setia aku juga, nama dia “Crax”) akan bercuti di Medan, Indonesia bersama Hasweeta minggu hadapan pada 22-26hb. Pakej murah tauuuuu. Jadi, pada sesiapa yang berhajat nak bercuti, berhijrah, berHoney moon, berUmrah, berHaji dan ber ber yang lain, lagi sekali aku nyatakan disini, sila hubungi info.sebagus@yahoo.com (serius murah tau), siap dengan Ground Package semua lengkap (puji lebih ni, ada makna tersirat ni).

cerita banyak tak guna, ni aku nak senaraikan serba sedikit yang aku dapat dari dia mengenai ape yang kompani dia buat.

TOUR PACKAGE

All places included IT (independent traveler) & GIT (group traveler) Package

1) DOMESTIC MALAYSIAN TOUR PACKAGES
– Penang
– Langkawi
– Cameron Highlands
– Genting Highlands
– Malacca
– Perlis
– Perak
– Sabah
– Sarawak
– Islands – Redang, Perhentian, Tioman, Lang Tengah, Kapas, Pangkor..
– Current Promotion. Eg : day trip, have special offer during Matta Fair, Hotel special offer during Ramadhan month etc

2) OUTBOUND TOUR PACKAGES
– Bali
– Beijing
– Umrah
– Indonesia – Medan, Jakarta-Puncak-Bandung, Padang, Jogjakarta, Surabaya..
– Current Promotion. Eg : join trip for certain departure date

– TRANSPORTATION
– Rates for limo, van & coach hire
– Car rental (in Penang only)
– Other services for ground in Penang

FORT CORNWALLIS, PENANG

– INTRO. Etc : history, operation hour, operation time, entrance fees, full map of fort with details of products
– PACKAGE. Etc : treasure hunt activity, coloring contest, camping
– OTHER SERVICES. Etc : space rental for wedding, family day, concert, private lunch, private dinner, exhibition, etc.
– ALBUM OF FUCNTIONS

dah la, malas aku nak tulis panjang-panjang lagi ape yang dia boleh buat, bukan korang nak baca dan pergi bercuti pun. macam-mana pun, aku berterima kasih pada Pauline kerana sudi teman Hasweeta bercuti di Medan minggu depan, sy tidak dapat ikut pasal banyak lagi kerja perlu dibuat (nak ikut laaa).

Aku baru saja tempah domain www.sebagus.com untuk kompani Hasweeta kerana dia telah memberi projek untuk buat website system dan design. Terima kasih kerana memberi kepercayaan pada saya, saya gembira sangat. Saya akan buat terbaik untuk website awk, biar semua orang kagum, kagum pun tak sekagum tu. hahahah

Advertisements

9 Comments (+add yours?)

  1. ur SWEETheart
    Apr 15, 2009 @ 17:09:44

    Tima Kacih yang tak terhingga kpd awak coz awk tul2 add in pasal company sy dlm blog awk tu..ingatkan awk main2..(ni pasal x ade topik lain ke hapa ni) Pe pun, makacih lagi..terharu sy..dan2 muka sy jadi malu..x pasal2,jadi glamor sy di blog awk ni..hehee..so, sape2 nak jln2 makan angin, especially nak ke Penang, sile2 contact sy yee..nak no phone? tnya adi, he know.. :p pada Pauline plak, x sabar nak gi holiday gan awk nnti..kite take pic byk2 k..kasi adi tgok bagi die jeles.. hehe

  2. ZARA 札拉 [사랑해~]
    Apr 15, 2009 @ 17:34:04

    hehehe..

    hujan runtuh tu~

    hehehe~

    alhamdulillah..rezeki anda~

  3. stef
    Apr 15, 2009 @ 21:30:30

    wah paulin is going vacation again?!! soon macau..wahhhhhh
    ey, she’s not working har nxt week??

    p/s: ripsta, what a month for you eh..keep it up!:)

  4. Ripsta
    Apr 16, 2009 @ 10:18:24

    SWEETheart: biasa la.. promote client itu penting :P Penang gak die tekankan.. hehe.. tamo tamo.. nak gi krabi.. leh tangkap umang-umang.. ahhaha

    Zara: hujan runtuh? hahaha.. Alhamdulillah, syukur pada tuhan memberi rezeki..

    stef: that why, i really shock what happen this month. thank steffie.. akak stef.. ahhaha

  5. stef
    Apr 16, 2009 @ 16:57:52

    woy!!! since when im d akak??!! cis!

  6. Ripsta
    Apr 16, 2009 @ 17:06:05

    stef: ala akak ni.. hehehe.. wah, u the 1st who join my list.. yey..

  7. crax
    Apr 29, 2009 @ 11:08:27

    haha…ripst, seronok tau kitaorang kat medan tuh..heheh

  8. Ripsta
    Apr 29, 2009 @ 11:14:25

    argg.. lantak la..
    nnt i pegi sorang..
    ahahhaha

  9. crax
    Apr 30, 2009 @ 08:28:24

    lalalalala~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: