Makan Sayur Banyak Boleh Gemok Tau

Kenapa saya tidak suka makan sayur?
Kenapa saya tidak suka makan sayur?
Kenapa saya tidak suka makan sayur?
emm, pasal rumah saya ada kucing (apa kena mengena pulak ni, terpengaruh iklan petronas agaknya).. Aku memang sangat dikenali dengan sikap degil aku tak suka makan sayur. Aku dilahirkan Carnivore, bukan Herbivore, macam mana aku nak makan sayur kalau aku ni kategori habitat Carnivore (hahahha, habitat kepala kau).

Nak dijadikan cerita, dulu mak aku punya hari-hari masak ada lauk sayur, memang die tau anak die takkan sentuh macam mana sekali pun. Satu hari dia dapat idea baik punye, dia masak nasi macam biasa, pastu lauk sayur 3 jenis. Memang kelakar la lauk sayur je semua. Die bajet aku nak taknak kena makan jugalah sayur menyayur itu (keh keh keh). Anak mak sorang ni bijak laksana tau, mak aku perhatikan aku dari jauh senduk nasi semua, letak kicap, lepas tu parking betul-betul depan mak aku. Punya la mak aku tepuk dahi mengenangkan perangai habitat Carnivore ni, mengucap panjang die tengok aku makan nasi kosong dengan kicap je.

hahahhaha, punya la degil aku taknak makan sayur. biar makan nasi kosong, janji kenyang, dari makan sayur pahit tu. argggg. Ni aku dapat satu lagi fakta baru yang menyatakan “Makan Sayur Banyak Boleh Gemok”. Wah, tak sabar nak tunjuk kat mak aku betapa sayur itu tidak elok sangat, nanti gemok. Aku pun bawak balik laptop pastu bersungguh-sungguh nak tunjuk kat mak aku gambar yang menguatkan lagi statement tu. Kamu semua tengok la sendiri.

Makan Sayur Banyak Boleh Gemok Tau

p/s: tak pasal-pasal aku kena “kau mabuk ke ape” dengan mak sendiri.. Ala, orang buat lawak pun tak boleh :(

Advertisements

8 Comments (+add yours?)

  1. ur SWEETheart
    Apr 29, 2009 @ 16:43:26

    hehehehee..mmg patut pun awk kena mcm tu sebiji gan mak..ade ker pic makhluk tu yg awk tunjuk..agak2 laa..mati2 sy ingatkan tul, coz sy pengemar sayur yang x ader rasa..hahahaha..pe pun, sy akan cuba sedaya upaya bagi awk mamam sayur nnti..tgok laa awk..hehe..

  2. Ripsta
    Apr 29, 2009 @ 16:48:55

    har har, awk takkan berjaya la..
    sayer bukan pemakan sayur.. saye pemakan daging..
    carnivore tau carnivore? heheh

  3. farha
    Apr 29, 2009 @ 19:48:53

    merepek je pakcik sorang ni

  4. ZARA 札拉 [사랑해~]
    Apr 29, 2009 @ 21:26:28

    hahahaha~

    sungguh aku tensen!

  5. Sha
    Apr 30, 2009 @ 11:12:20

    Mcm nih “twin” i! hahahhaa..
    Sengal giler u nih..

  6. copy/paste
    May 02, 2009 @ 14:06:29

    aduyai en. badak~

  7. ana
    Feb 28, 2010 @ 09:44:00

    alahai…comelnyer….

  8. budakzonm
    Oct 20, 2010 @ 05:27:09

    patut ko x ske minum air pait tuh… huhuhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: