Ni Last Warning

One upon a time, there was a boy leave in stone junggle. One day at boring day, he felt dont know how to write his blog. So he kept babbling all alone standing while watching snail kissing. Arg, dah start dah dia mengarut. Kau suka lari topikkan.

Snail Kissing

Okay, Get back to the story. Tengah kelam kabut pergi kerja, boleh pulak ada jalan penghalang (roadblock). Hampeh betullah siapa yang bagi idea buat roadblock pagi-pagi. Buat petang ke malam ke tak boleh ke? Dah la panjang nak beratur macam beratur nak beli nasi kat kantin sekolah. Menyumpah-nyumpah aku sepanjang aku beratur, nak gak tengok muka pakcik polis tu.

Sesampai je turn aku, pakcik ni boleh pulak mintak IC dan lesen memandu aku. Dengan selamberlah aku pun bagi. Nak dijadikan cerita….

Pakcik Polis: Dik..
Dik (dik luuu): Ye saye
Pakcik Polis: Lesen memandu adik dah mati
Dik: ye ke pakcik, innallilah (sempat buat klaka tu, padahal muke dia serius tamo gelak hehhe). Ape pulak, bukan mati tahun depan ke?
Pakcik Polis: Cuba Adik tengok tarikh mati adik ni
Dik: (yaaaa, mati awal bulan 4, camne boleh tak perasan) erkkk.. Tak perasan la pakcik, ingat tahun depan.
Pakcik Polis: Ni macam-mana cerita ni. (nak duit cakaplah, camne cerita konon)
Dik: Ala pakcik, saya ni sibuk 24 jam, mane la perasan nak tengok lesen ke tak, tak penah pulak orang tegur. Pakcik la orang pertama tegur, kalau tak saya tak tau pun.
Pakcik Polis: Ni kalau excident camne? mati katak je kamu.
Dik: Siyes sy tak perasan, karang saya renew la kat opis.
Pakcik Polis: Baik, Ni last warning (eleh, macam pernah jumpa and bagi warning sebelum ni), kalau saya jumpa awak tak renew lagi, saya saman kamu.
Dik: Baik pakcik, tengkiu
Pakcik Polis: Okay, boleh jalan (celanat tul, ingat die cakap “boleh jalan daaa” hahaha)
Dik: Tapi saya nak bagi warning gak kat pakcik
Pakcik Polis: kenapa kamu nak bagi warning kat pakcik pulak.
Dik: Seluar pakcik tak zip, nanti pakcik tahan kereta awek nanti, pengsan pulak dorang, terus jam jalan ni ehhehe
Pakcik Polis: Erk, dah dah, jalan sekarang (kelam-kabut cover zip seluar, tak time kasih pun cis)

Nasib baik aku tak ambik gambar, kalaulah aku sempat ambik gambar, memang aku post picture seluar polis tak zip. Nak warning aku konon, kan dah kena warning balik. Cakap nak control pulak tu, takpe la, asalkan dia tak saman aku pagi tu. hahahha..

Nasihat: Sila check Lesen anda sebulan sekali, kalau lupa nak check, photostat lesen anda dan lekat kat belakang pintu nak keluar rumah. Mana file-file penting, semua lekat kat pintu rumah. hahahha

Advertisements

11 Comments (+add yours?)

  1. ur SWEETheart
    May 14, 2009 @ 17:10:20

    ;D dan2 pas ni sy x nak pakai suar dah..nak pakai skirt ajer.. hehehe

  2. shee
    May 14, 2009 @ 17:14:19

    hahaha siot jer :P

  3. ina
    May 14, 2009 @ 17:24:32

    hahahhaa euwww camne la u bole perasan..tak senonoh jer..

    awat la siput khinzir jadi pilihan…adesss!

  4. Ripsta
    May 14, 2009 @ 17:37:37

    sweet: skirt erk.. ade ke polis pakai skirt.. hahaha

    shee: ape lak siot.. polis tu la siot.. nak tunjuk kemaluan plak.. hahaha

    ina: die la tak senonoh.. hehehe siput tu tengah romen.. :D

  5. missivasaionji
    May 15, 2009 @ 10:54:47

    ~nyeh..nyeh..ke”bizi”an nyer memang begitU..jangan kata lesen mati pon xperasan…ade sowang adik yg cute pon ntah ingat or not..uhuk..uhuk..yelah..yelah abang saya sibuk…huhuhu…saya pham..saya pham..angguk kepala nie…nyeh..nyeh…~

  6. stef
    May 15, 2009 @ 21:37:26

    seriously ripsta??? suar pakcik tu unzip????

    DUH!!! hahahahha…

    p/s: bernas sungguh nasihat mu itu..huahuahuahuahuha

  7. crax
    May 16, 2009 @ 10:01:54

    hahahhaa…unexpected ending!! XD

  8. whoaamello
    May 16, 2009 @ 11:45:49

    LOL!! Kisah benar ker nih?? KLAKAR LA! You’re one brave dude to be talking back to the cop that way. LOL.

  9. Ripsta
    May 18, 2009 @ 10:56:12

    missivasaionji: owh adik ku, adik ku kan tau abg mu ini bz selalu.. hehehe.. maaf ye.. nnt bawak cinta mu mengadap abg mu ini ye..

    stef: really really.. tak tipu.. masa first alert, nak gelak dah.. tapi die buat muke siyes.. so i siyes la.. heheh

    crax: heheh.. i always do the unpredictable.. :D

    whoaamello: hye there.. first time being here aight.. glad u hav fun reading my story.. :D lor, better i warn him before laydies do.. hehehhe

  10. copy/paste
    May 18, 2009 @ 12:21:19

    dan silalah cek zip suar anda..

    pasni polis trafik kene pakai buttons.
    zip terbukak tu mesti angkara perut boroi~

  11. cik miru
    Nov 03, 2009 @ 17:40:22

    hahaa ape la awak nih..
    ingatkan nak jadi citer series da tadi..
    last2
    hahahah
    hamek ko..zip tak tutup..
    hahahhah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: